Het verhaal

Geur waarnemen

Na het organiseren van proeverijen voor vrienden, ben ik tot de conclusie gekomen dat dit erg leuk en gezellig is. Ongeacht wat voor wijn je neemt, er is altijd een bijzonder verhaal bij wijn te vertellen. Of het nu gaat om uitleggen hoe en wat je proeft, of de diepgang achter de fles.

Sinds enige jaren ben ik mij gaan interesseren in deze wereld. En ik ben tot de conclusie gekomen dat deze bijzonder divers is en onuitputtelijk. Er valt zoveel te leren, proeven en ervaren! Elke wijn heeft zijn bijzondere verhaal. Eerst heb ik met veel plezier WSET2 (Intermediate) en WSET3 (Advanced) heb gevolgd via All About Wine.

Vervolgens ben ik gaan nadenken hoe ik deze kennis verder wil inzetten en delen. Vandaar ben ik op het idee gekomen om het plezier met het aangename te combineren; aanbieden van op maat gemaakte proeverijen voor elke portemonnee. Of het nu een standaard pakket is, of meer gericht naar uw smaak, het is een breed scala van mogelijkheden. Daarnaast wil ik u voorzien van wijn-spijs adviezen. Welke wijn past nu goed bij een gerecht? Of u heeft nog een fles liggen, maar weet er even geen gerecht bij te verzinnen. Tenslotte naast masterclasses, kan ik ook cursussen faciliteren via partners. Hier wordt dieper ingegaan op wijnbouw, vinificatie, de belangrijkste druivensoorten, wijn regio’s noem maar op. Serieuze onderwerpen, maar altijd met een ontspannende inslag. Natuurlijk wordt het proeven hier ook niet bij overgeslagen!

Bent u particulier of bedrijf, wilt u de wereld van wijn verkennen of hebt reeds ervaring, er is voor ieders wat wils – en dat geheel op maat!

Heel veel wijn-plezier! Marcel Meijboom